Kinttupiste - täyden palvelun jalkahoitola

Ajanvaraukset ja peruutukset puhelimitse numerosta

045 861 1509

Humalistonkatu 18
20100 Turku
Sijaintimme kartalla >>

Hoitoja teemme joustavasti ma-to 9 - 18 ja pe 9-15 välillä.

Jalkaongelmat


Plantaarifaskiitti

Kantapäässä tuntuvan kivun yleisin syy on kantaluuhun kiinnittyvän jalkapohjan jännekalvon tulehdus eli plantaarifaskiitti. Tätä kantapään etupuolella jalkaterän keskiviivassa tai sisäsyrjällä tuntuvaa kiputilaa saattaa aiheuttaa tavallista suurempi jalkaterän rasitus,ylipaino, pitkäkestoinen seisominen tai juokseminen samoin kuin jalkaterän asentovirheet. Kipu on usein pahimmillaan aamulla ylös noustessa ja saattaa tehdä kävelyn hankalaksi. Kroonistuessaan tulehduskohtaan alkaa kertyä kalkkia, mikä näyttää röntgenkuvassa "luupiikiltä". Tämä ei ole vaivan varsinainen syy vaan seuraus pitkittyneestä tulehduksesta.

Plantaarifaskiitin hoidossa kantapään alle kohdistuvaa painetta voidaan vähentää käyttämällä pohjallisia joissa on erityinen kevennys kannassa. Pitkään kestäneessä kiputulassa voidaan kipua lievittää myös TENS-hermostimulaatiolla.


Mortonin neurooma

Mortonin neuroomalla tarkoitetaan hermon pinnetilaa, jolloin 3. ja 4. jalkapöytäluiden (metatarsaalit) välissä kulkeva hermo on jäänyt puristukseen tai hermoon on kasvanut sidekudospaksunnosta. Kipu tuntuu päkiässä vihlovana, tykyttävänä ja polttavana kipuna. Lisäksi voi esiintyä puutumista, pistelyä, kuumotusta tai sähköiskuntapaista vihlontaa.

Jalkaterän turvotus, ahdas kenkä, vamma tai nivelreuma voivat aiheuttaa puristusta. Vaiva on yleisintä keski-ikäisillä naisilla. Hermon pinnekohta aristaa painettaessa tai puristettaessa.

Matala ja leveälestinen kenkä, kylmähoito ja varpaiden erottelu passiivisesti toisistaan helpottavat kipua. Liimaamalla kenkään tai pohjalliseen päkiätyyny (pelotti), saadaan jalkapöydänluita myös eroteltua toisistaan ja siten hermoon kohdistuva puristus loppumaan.


Jalka- ja kynsisieni

Kuvat Kinttupiste

Jos kynsisieni on ollut kynsissä jo pidemmän aikaa eikä niitä ole hoidettu, säännöllinen konservatiivinen hoito jalkahoitolassa pitää kynnet ohuina ja useimmissa tapauksissa myös tervehdyttää ne. Sieni-infektio on kuitenkin harvoin vain paikallinen kynnessä oleva kohta, se on elimistön sairaus, joka parantuu lopullisesti vain suun kautta syödyn lääkekuurin jälkeen sekä samanaikaisella ulkoisella hoidolla. Konservatiivisella hoidolla saavutetaan kuitenkin hyviä tuloksia jos lääkitys ei ole mahdollinen.

Jalkasilsa on erittäin tavallinen jalkaongelma, jonka väitetään koskevan jopa 70% ihmisistä jossain vaiheessa heidän elämänsä vaihetta. Jalkasilsan tavallisin ilmenemismuoto on ihon hilseily, hautumat ja halkeamat. Jalat voivat myös kuumottaa tai kutia herkästi. Silsa tarttuu kuumissa ja kosteissa olosuhteissa. Lievät tartunnat voi hoitaa paikallisilla voiteilla ja nesteillä, mutta vakavat on syytä hoitaa sisäisellä lääkekuurilla.

Kuvat Kinttupiste


Vaivasenluu

Kansainvälisen patentin omaava Hallufix®-vaivaisenluunoikaisija on kehitetty Saksassa,
Fraunhofer instituutissa. Se helpottaa vaivaisenluun tuottamaa kipua ja korjaa isovarpaan virheasentoa. Vaivaisenluunoikaisijaa voi käyttää ennaltaehkäisevästi lievän tai keskivaikean vaivaisenluun oikaisemiseen. Oikaisijan käyttö ehkäisee isovarpaan virheasennon pahentumista ja korjaa jo tapahtunutta asentovirhettä. Vaivaisenluunleikkauksen jälkeen oikaisija taas helpottaa asennon korjautumista ja lyhentää kuntoutusaikaa. Hallufix®-vaivaisenluunoikaisija on helppo asettaa paikalleen ja sitä voi käyttää sekä oikeassa että vasemmassa jalassa. Toisin
kuin perinteiset, jäykät yöoikaisijat, Hallufix®-oikaisijaa voi käyttää päivisin ja kengässä.

Hallufix, Bunion Aid Splint

Vaivasenluun ongelmat alkavat tyvinivel alueen kipuna ja päinvastoin kuin ajatellaan, vaivasenluu kehittyy myös nukkuessa. Silloin lihakset rentoutuvat ja varvas lepää ääriasennossa. yölastan käyttö on helpoin tapa pysäyttää yön aikana kehittyvä kiputila. Paras yölasta on Hallufix, mikä ei estä nivelalueen verenkiertoa. Hallufixia voi käyttää myös päivisin, varsinkin jos kävelee paljon kotona paljain jaloin tai sukkasillaan.